Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΣΤΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ…
Ο κύβος ερρίφθη και ο εκλεκτός της γαλάζιας παράταξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τελικά ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος σύμφωνα με πληροφορίες μας. Μέσα στην εβδομάδα ξεκινάει επαφές με παράγοντες της Πελοποννήσου ενώ χθες είχε τραπέζι στην εξοχική του κατοικία στο Μυστρά Λακωνίας με στενούς συνεργάτες που θα τον πλαισιώσουν στον προεκλογικό του αγώνα...

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο γεύμα αποφασίστηκε να κάνει γνωστή την κάθοδο του από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Μάνη με συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει εντός των ημερών

Ποιος είναι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος:

Γεννήθηκε στα Κορογονιάνικα της Μέσα Μάνης, στις 20 Νοεμβρίου 1952. Είναι νυμφευμένος με την καθηγήτρια γαλλικών Κατερίνα Τζάνου, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φιλιώ-Νόρα. Έχει δύο εγγονούς, τον Γιάννη και τον Βασίλη.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, ενώ έχει εργαστεί στο ογκολογικό – ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο του ΝΙΜΙΤΣ. Ομιλεί αγγλικά ,γαλλικά και γερμανικά.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ και της φοιτητικής παράταξής της, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μάλιστα, κατά το διάστημα 1981 – 1984, διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Από το 1990 έως σήμερα, εκλέγεται αδιάλειπτα βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μετείχε σε σημαντικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, μεταξύ των οποίων στην Επιτροπή Διεκδίκησης για να διοργανωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα και στην Επιτροπή για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών. 

Έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στις ακόλουθες επιτροπές της Βουλής: Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (Θέση: Μέλος), Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς ή Οικουμενικού Ελληνισμού (Θέση: Μέλος), Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (Θέση: Μέλος).

Από το 1981 – 2004 αποτελεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ, ενώ κατά την περίοδο 1997– 2001 είναι εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Διετέλεσε Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας επί των Κοινωνικών Υποθέσεων το διάστημα 1997 – 2000. Τον Απρίλιο του 2001 εκλέγεται στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Κατά την περίοδο 1997 – 2000, διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα Υγείας, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο Κώστας Καραμανλής τον όρισε υφυπουργό Εθνικής Άμυνας με το Βασίλη Μιχαλολιάκο να ορκίζεται στις 10 Μαρτίου του 2004. 

Το 2010 εκλέχτηκε δήμαρχος Πειραιά.