Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο…

Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, η Γιαπωνέζα Μισάο Οκάουα, γιορτάζει σήμερα τα 116α γενέθλιά της με σούσι και ζαχαρωτά. Η Μισάο, από οικογένεια εμπόρων κιμονό της πόλης Οσάκα στη δυτική Ιαπωνία, δέχτηκε την επίσκεψη του δημάρχου Τακεχίρο Ογκούρα στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει, ο οποίος της πρόσφερε ένα μπουκέτο λουλούδια...

Φορώντας ροζ κιμονό και έχοντας στολίσει τα μαλλιά της με ένα κόκκινο λουλούδι, η υπεραιωνόβια Μισάο ήταν σε καλή διάθεση, σύμφωνα με έναν εργαζόμενο στο γηροκομείο. "Έχει πάρει και λίγο βάρος. Κάθε μέρα απολαμβάνει το σούσι της αλλά μερικές φορές προτιμά βοδινό κρέας κατσαρόλας, σπαγγέτι και σασίμι (ένα είδος σούσι), πρόσθεσε ο εργαζόμενος.

Όταν η Μισάο ρωτήθηκε τί σημαίνουν γι αυτήν τα 116γενέθλιά της, εκείνη απάντησε απλά: "μια μακρά χρονική περίοδο"

Πάντως η ίδια δηλώνει πως το μυστικό της μακροζωίας της είναι η καλή διατροφή με πολύ σούσι και οι οκτώ ώρες ύπνου ημερησίως.

Πέρυσι είχε λάβει πιστοποιητικό από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες που βεβαίωνε ότι είναι η γηραιότερη γυναίκα στον πλανήτη, παρότι επίσημη κινεζική ιστοσελίδα δηλώνει πως μια γυναίκα ηλικίας 127 ετών ζει στο δυτικό άκρο της Κίνας.

Η Μισάο Οκάουα γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1898, παντρεύτηκε το 1919 και απέκτησε τρία παιδιά, έναν γιό και δύο κόρες. Έχει τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα. Ο σύζυγός της πέθανε στις 20 Ιουνίου του 1931. "Ηταν η πιο θλιβερή στιγμή της ζωής μου", δηλώνει η ίδια ύστερα από 83 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ